Stationsstraat 15

9461 GP, Gieten

Di - Wo - Do - Vrij: 9.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 9.00 - 17.00 uur

Optometrie
Optometrie
Previous slide
Next slide

Optometrie

Waar vroeger een oogarts het oogonderzoek verzorgde en de opticien de bril of lenzen aanmeette, is een optometrist gespecialiseerd in beide. Een optometrist doet dus het oogonderzoek én meet de bril of de contactlenzen aan. Optometrie is in Nederland nog een vrij jong en onbekend beroep. In Nederland werd het beroep in 2000 officieel opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Gezondheidszorg). Daarmee werd de optometrist wettelijk erkend als hulpverlener in de gezondheidszorg.

Voordelen van Optometrie

Een groot voordeel van Optometrie is dat u geen verwijzing van uw huisarts nodig heeft voor een bezoek aan de optometrist. Omdat veel optometristen in optiekzaken werken, heeft u geen last van lange wachtlijsten zoals bij een oogarts. U krijgt op een snelle manier de oogzorg die u nodig heeft.

IMG_3476
Combineer de voordelen van een bril EN contactlenzen
30 stuks verpakking

Wanneer gaat u naar een optometrist?

Uiteraard bent u voor het aanmeten van een bril en/of contactlenzen aan het juiste adres bij de optometrist. Daarnaast kan de optometrist in geval van oogklachten een onderzoek doen. Met oogklachten bedoelen we onder andere wazig zien, dubbelzien, lichtflitsen, zwarte vlekken en droge/rode/ branderige/jeukende ogen. Als er in de familie oogziekten voorkomen, is het ook verstandig uw ogen te laten onderzoeken. Indien er na het oogonderzoek blijkt dat verdere behandeling nodig is, dan wordt u gericht doorverwezen.

Opticien Drenthe